הריון והדבקות בCMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/07/2008 | 13:06 | מאת: טל

שלום ד"ר, שבוע 30+2 להריון, אינני מחוסנת לCMV ולכן עושה בדיקה פעם בחודש. היום הייתה לי בדיקת העמסת סוכר, אשר במהלכה הרגשתי לא טוב ושכבתי בחדר בדיקות הדם על המיטה. אחת הנבדקות סיפרה שיש לה חום 6 שבועות ובלוטות נפוחות - מכל מה שקראתי זה נשמע ממש כמו CMV, ורציתי לדעת סיכויי הדבקה כאשר לא באנו במגע אך כל מה שחצץ ביננו היה וילון. אשמח לתשובתך, אני קצת חוששת, טל

שלום טל, "חום 6 שבועות ובלוטות נפוחות" אינן בהכרח CMV, ולכן אין ביכולתי להשיב לך בנוגע לסיכוייך להידבק בנגיף זה. יחד עם זאת, א ם מדובר באמת במחלת CMV חריפה אזי קיים סיכוי מסויים (שגם את גודלו אין ביכולתי להעריך) שנדבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות