אבעבעות רוח בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/07/2008 | 10:26 | מאת: ליאת

שלום רב, בני בן ה-3 קם היום בבוקר עם פריחה שנראת כמו אבעבועות רוח. הלכנו לרופא הילדים והוא אמר שנחכה עד יום ראשון ונראה מה קורה כי כרגע הוא לא יכול לדעת אם זה אבעבועות (חשוב לי לציין שהילד קיבל חיסון לאבעבעות בגיל שנה). אני נמצאת בהריון בשבוע 10, לא חליתי מעולם באבעבועות רוח ועברתי 2 חיסונים לפני כ-4 חודשים. בבדיקות דם שערכתי שנכנסתי להריון עדיין לא נראה שיש לי נוגדנים לאבעבועות. האם בכל זאת אני מחוסנת? מה עליי לעשות? תודה ויום טוב.

שלום ליאת, אם קיבלת שני חיסונים כנגד אבעבועות לפני כ- 4 חודשים (למה שניים, דרך אגב?) אזי סביר שאת מחוסנת כנגד המחלה (אם כי אין ביכולתי לאמר זאת בביטחה). המלצתי- לחכות יומיים לאבחנה של הבן, ואם הוא אמנם יאובחן כחולה אבעבועות- לבקש מרופא/ת המשפחה שלך להתייעץ עם הזיהומולוג/ית של הקופה בנוגע לצורך במתן VZIG. הרבה בריאות אפי

11/07/2008 | 18:42 | מאת: ליאת

תודה רבה על התשובה, קיבלתי חיסון לאחר 6 שבועות קיבלתי עוד חיסון. לגבי הצורך במתן VZIG, האם אפשר לדעת למה הכוונה? תודה רבה ושבת שלום

מנהל פורום מחלות זיהומיות