שלום דר'

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/07/2008 | 11:05 | מאת: יהל

אני מקווה שהשאלה שלי לא מוזרה מידי! היום בבוקר הייתי בפיקניק והמקום שרץ זבובים, ידוע שזבובים נמשכים לאוכל, לזבל ולצואת בעלי חיים! האם זבוב שטייל לו בזבל או בצואה ומתיישב לי אחר כך באוכל יכול להעביר לי חיידקים פתוגניים? אני בהריון ונורא חוששת!!! המצחיק הוא שבסופו של דבר הזבוב החליט דווקא להתיישב על השפתיים שלי, האם הוא יכול להעביר לי חיידקים מסוכנים לעובר בצורה כזאת?

שלום יהל, חיידקים (לרבות פתוגניים) יכולים לעבור ע"י זבובים מצואה למזון. הרבה בריאות אפי

10/07/2008 | 13:40 | מאת: יהל

תודה על תשובתך, אני בהריון ועכשיו קצת חוששת... חיידקים פתוגניים מסוג מסויים יכולים להגיע לעובר כפי שהבנתי.... אני בחודש שביעי... יש דברים שעליי להשים אליהם לב?

מנהל פורום מחלות זיהומיות