תרבית זרע חוזרת כבקשתך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/07/2008 | 11:33 | מאת: שי

ד"ר שלום! פניתי אליך לפני שבוע בעניין תרבית זרע(ענייני פוריות) בדיקה ראשונה - ללא ממצאים בתרבית וספירת זרע מעט לויקוציטים בדיקה שניה -סדגש- נמצא streptococcus faecalis וספירת זרע ללא לויקוציטים טענת לחזור ואכן בבדיקה שלישית - תרבית זרע שלילית! 1)יכול להיות שאכן יש חיידק אבל לא הצליחו להצמיח אותו הפעם הזו? 2)אולי בגלל שכמות הזרע היתה קטנה לא צמח חיידק? 3)לשכוח מהנושא ולהמשיך לעבוד על ילד?? תודה רבה רבה

שלום שי, הכל אפשרי אבל... יותר סביר שצמיחת החיידק (בתרבית הקודמת) היתה ביטוי ל'זיהום חוץ '(דהיינו לא זיהום אמיתי של הזרע). המלצתי- להמשיך ברור למציאת הסיבה (שהיא קרוב לוודאי אחרת) לאי-פוריות. הרבה בריאות אפי

08/07/2008 | 16:11 | מאת: שי

ג

מנהל פורום מחלות זיהומיות