cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/07/2008 | 19:52 | מאת: יעל

שלום רב, אני בשבוע ה15 להריוני ואין לי נוגדנים לCMV. אני בופי שבוע על אחייניי (בני שנה ושלוש) ולוקחת אותם לגינה, שם משחקים ילדים נוספים. אני חוששת להידבק בנגיף- האם יש אמצעי זהירות יעילים שעלי לנקוט??? אחייני חולה כעת בדלקת גרון "ויראלית" - יום לפני הופעת התסמינים חיבקתי ונישקתי אותו- האם יכול להיות שיש לו CMV?? המון תודה :)

שלום יעל, כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה ב- CMV, מומלץ: 1. להתרחק מילדים (ומבוגרים) החולים במחלות חום לא ברורות (ובוודאי אם ידוע שהם חולים ב- CMV). 2. להקפיד על רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל מגע עם חפצים בהם משתמשים ילדים, כגון חיתולים או צעצועים. 3. להקפיד על רחיצת ידיים במים ובסבון לפני כל בישול ואכילה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות