טוקסופלסמוזיס גונדי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/07/2008 | 11:43 | מאת: בובו

מאחר ועבדתי בעבודה שכוללת המון מגע וקרבה לצואה של בקר וחיות בר ומחמד, האם כדאי לי לעבור בדיקה לטוקסופלסמה גונדי, והאם ניתן לטפל בקינון הטוקסופלסמה בלי שהמטופל חלה בטוקסופלסמוזיס?

שלום בובו, 1. המונח "כדאי" הוא סוביקטיבי, ועליך להחליט אם "כדאי" לך לעבור את הבדיקה או לא. 2. רוב האנשים שנדבקים בטוקסופלאזמה אינם מפתחים מחלה, או מפתחים מחלה קלה שחולפת באופן עצמוני, ולכן אינם מטופלים. היוצאים מהכלל הזה הן נשים הרות ואנשים עם פגיעה במערכת החיסון שלהם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות