קיו פיבר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/07/2008 | 22:19 | מאת: מיטל

שלום דוקטור אימי התאשפזה בב"יח עקב נפילות בלחץ הדם שגרמו לה ליפול ובלווי חום גבוה במשך שבוע וחצי לא הצליחו הרופאים לאבחן מהו הדבר שגרם לכך, בהתחלה אמרו שיש דלקת ריאות והחיידק שלו עבר לדם, אח"כ אמרו כי מדובר בקיו פיבר (עליו קראתי קצת דרך קישורים שלך כאן בפורום) אימי כבר חודש בבי"ח (שוחררה לאחר 3 שבועות ושוב חזרה להתאשפז) שלאתי: מתי קובעים באם המחלה היא כרונית ומהו הטיפול לכך? האם החיידק יכול להימצא בבית ומסכן גם אותי שגרה בבית? קראתי על כך שמדובר בהעברה דרך חיות, במשך כמה שנים היו לנו תוכי (ג'אקו ועוד סוג מדבר) אבל כבר לא נמצא אצלנו כבר כשנה (האם יכול להיות קשר בין הדברים?) לפני כחודש טיפלנו בכלב של אחותי, פקינז, בייתי שעבר חיסונים, האם זה יכול להיות קשור בו? תודה מראש ואשמח למידע בעברית על המחלה (האתרים שאליהם הפנית הם רק באנגלית) רב תודות מיטל

שלום מיטל, 1. הקביעה שמחלה כלשהי היא כרונית מבוססת בד"כ על המשך שלה, ובמקרים חריגים על בדיקות מעבדה שונות. 2. המחלה הנקראת Q FEVER איננה נחשבת כמדבקת בין בני אדם. 3. על המחלה תוכלי לקרוא בעברית באתר http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%93%D7%97%D7%AA_Q הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות