cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/07/2008 | 22:08 | מאת: מור

כמה שאלות לגבי הוירוס: א. האם הדבקות בשלב מאוחר של הריון(בחודש שמיני)מפחיתה את הסיכוי שהעובר יחלה או יפגע? (אני יודעת שההדבקות המסוכנת היא בשלושה חודשים בראשונים, האם זה נכון?. ב. האם הוירוס הזה יכול לעבור גם בבריכת השחיה או בים, בזמן רחצה? ג. מהי המלצתך לאמא בחודש שמיני שביתה התחילה ללכת לגן הילדים והיא צריכה לשבת איתה בגן בימים הראשונים? ד. האם כשילד קטן נדבק בcmv הוא תמיד מפתח סימפטומים של חום גבוה וכולי...?

שלום מור, 1. אכן הנזק שנגרם ע"י CMV לעובר נחשב כפחות בחודש השמיני להריון מאשר זה שנגרם לו בחודשים מוקדמים יותר. 2. סביר שהנגיף יכול לעבור בין בני אדם גם בזמן רחצה בבריכה. 3. המלצתי: להתנהג בגן הילדים (כמעט) כרגיל, ולהקפיד על רחיצת ידיים לאחר מגע עם חפצים שונים שעלולים להזדהם בהפרשות (לרבות רוק) של ילדים- כולל צעצועים, ועם העזיבה את הגן. 4. לא. הרבה בריאות אפי

02/07/2008 | 18:27 | מאת: מור

מנהל פורום מחלות זיהומיות