CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/07/2008 | 11:13 | מאת: ליטל

שלום לך, אני יודעת שאני מנג'סת בפעם המי יודע כמה בנושא CMV בהיריון, אבל דעתך חשובה לי. במסגרת עבודתי אני מרצה בגני ילדים (הרצאות להורים ולגננות, לא באה במגע עם הילדים). האם זה מעלה את הסיכון להידבק ב CMV במהלך ההיריון? האם הוירוס נישא באויר ונשאר בהנחה שהגן לא מאוורר? ועוד שאלה - יש לי ילד שטרם נגמל. האם ניתן להידבק מהחלפת חיתול באמצעות דרכי הנשימה? כלומר אני מקפידה לשטוף ידיים היטב לאחר כל החלפה אבל האם ניתן להידבק בזמן ההחלפה? לתשובתך אודה, ליטל

שלום ליטל, 1. הנגיף יכול לעבור מאדם לאדם ע"י 'תרסיס אוויר'- למשל כזה שנפלט במהלך עיטוש או שיעול. 2. מצד שני, אין זה סביר שהנגיף, שנספג בחיתול של תינוק, ידביק את האדם שמחליף את החיתול "דרך האוויר". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות