חשש להידבקות ב-CMV במהלך הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/06/2008 | 23:10 | מאת: איל

שאלה זו הנה בהמשך לשאלה קודמת שהשארתי בפורום. בשאלתי הקודמת התייחסתי לסיכון בהידבקות של אשתי ב-CMV בגלל חשד להידבקות ע"י גיסי. כזכור, אשתי בשבוע ה-29 להריונה ומעולם לא חלתה ב-CMV. בסוף השבוע האחרון היינו אצל משפחת אחותי. לאחייניתי בת ה-8הייתה התפרצות של פריחה שזוהתה תחילה ע"י רופא הילדים כאלרגיה. היום התברר, כי ככל הנראה מדובר ב-CMV. במהלך סוף השבוע אשתי שיחקה עם הילדה והיא אף ישבה על ברכיה. היא הקפידה לנשק אותה על המצח בלבד. וכעת לשאלותי: 1. מהו משך הזמן מרגע ההידבקות הפוטנצאלית עד לזמן שניתן לאתר הידבקות בבדיקת דם? במילים אחרות: אם אשתי נחשפה פוטנציאלית ל-CMV ביום שישי האחרון, מתי בדיקת דם תהיה אפקטיבית? 2. מהן הבדיקות שיש לערוך על מנת לבדוק הידבקות. לגבי אשתי ברור לי שנוכח העובדה שבעבר לא נדבקה, הרי שהבדיקה הפשוטה מספיקה בתחילה. אולם לגבי, מאחר ואין לי ידיעה באשר לעברי, האם יש צורך לעשות בדיקה מעבר לבדיקה הפשוטה - ואיזו בדיקה. 3. האם קיימות פעולות מניעתיות בשלב הזה, על מנת לצמצם את האפשרות להדבקה בפועל או לצמצם את הסיכוי שהעובר יידבק? תודה מראש! איל

שלום אייל, 1. אם אשתך תחלה חו"ח (דהיינו תפתח מחלת חום)- אפשר לבדוק אותה ל- CMV כשבוע לאחר תחילת המחלה. 2. אם היא לא תחלה ויועלה חשש שבכל זאת היא נדבקה בנגיף- ניתן לבצע את הבדיקה כשבועיים לאחר החשיפה. 3. הבדיקה המומלצת לאשתך (ולך, אם אתה חושש שאולי גם אתה נדבקת) היא סרולוגית (בדיקת דם ל- IgM ול- IgG). 4. לאחר החשיפה כבר אין דרך מקובלת למנוע הדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות