CMV , EBV ומונונוקליאוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/06/2008 | 01:06 | מאת: חיפאית

שלום לד"ר הלפרין, בני בן 22 סובל כבר ימים אחדים מחום גבוה עד 39.5,חולשה, תחושה קלה בגרון, התחילה היום פריחה בצוואר ובגב. בספירת דם התברר שאין בעיה של חיידק, וביקשו כעת לבצע בדיקה לוירוסים ebv, cmv. לפני 4 שנים היה חולה במחלת הנשיקה ואז אובחן הוירוס EBV. אני מודעת לכך שמרבית מקרי מחלת הנשיקה , הגורם להם הוא הוירוס אפשטיין בר. שאלותי: 1. האם המחלה יכולה לחזור בגלל וירוס אחר. ? 2. האם ייתכן שעוד פעם תקף אותו וירוס אפשטיין בר? 3. האם פריחה היא אחד הסימפטומים של המחלה? 4. האם הסימפטומים הללו יכולים לרמוז על מחלת החצבת? מודה לך מאוד., חיפאית

שלום חיפאית, 1. המחלה שאת מתארת יכולה להגרם גם ע"י נגיפים שונים. 2. דלקת חוזרת ב- EBV היא כנראה אפשרית. 3. פריחה איננה סימפטום אופייני לזיהום ב- EBV, אך היא שכיחה אצל הסובלים מזיהום זה המטופלים (בטעות) במוקסיפן. 4. התאור שלך איננו אופייני לחצבת, אך איננו שולל מחלה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות