Clinispot TB test

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/06/2008 | 19:57 | מאת: טליה

בעקבות מנטו חיובי וצילום ריאות תקין, הפנו אותי לקבלת טיפול מניעתי. לפני כן רציתי לבדוק על בדיקה ספציפית יותר מהמנטו. האם בדיקת Clinispot TB test קיימת בארץ? איפה ניתן לבצעה? בקופות/פרטי? ידוע מה שיעור הרגישות או סגוליות של הבדיקה? אשמח מאוד לתשובה קצת דואגת.

שלום טליה, הבדיקת ה- Clinispot TB test נחשבת ליותר ספציפית מבדיקת ה'מנטו', אבל אינני יודע אם, והיכן, ניתן לבצעה בארץ. תוכלי לקרוא עליה (באנגלית) באתר- http://www.pneumologiamo.it/materiale/pdf/granger_06_07_2004.pdf הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות