היפטיטיס C

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/06/2008 | 09:53 | מאת: יואל

שלום רב, האם הנגיף קיים גם בשתן וברוק או רק בדם ובזרע? היה והנגיף קיים גם בשתן וברוק, מה הסבירות להדבקה ממגע בשתן או ברוק (אם מגע מיני ואם מגע אקראי, לדוגמא בשירותים ציבוריים)? תודה מראש על תשובתך יום נעים יואל

שלום יואל, הנגיף HCV נמצא בעיקר בדם (אך יכול להימצא גם בנוזלי גוף אחרים). סיכויי ההדבקה ממגע אקראי בנוזלי גוף אלו הוא נמוך ביותר. גם מגע מיני איננו נחשב כדרך משמעותית להידבק בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות