חיסון טטנוס בדיעבד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/06/2008 | 08:33 | מאת: אלון

שלום ד"ר נכנס לי מסמר דק בעקב רגל ימין ויצא קצת דם. המסמר חדר בערך כ-2 או 3 מילימיטר בעקב הרגל. לא הייתי בטוח לגבי הצורך בחיסון טטנוס ומכיוון שלא היה כאב ולא התפתח איזה זיהום לאחר יום חשבתי שלא צריך להתחסן ולא הלכתי להתחסן. 1. האם חייבים להתחסן? 2. האם גם לאחר שבוע וחצי עדיין יש טעם להתחסן? רוב תודות והרבה בריאות אלון

שלום אלון, לא ברור לי משאלתך מתי התחסנת בפעם האחרונה כנגד טטנוס, אך אם זה היה לפני למעלה מ- 10 שנים מהיום אזי מומלץ לך לקבל חיסון נוסף מוקדם ככל האפשר (גם אם כבר חלף שבוע וחצי מאז אירוע הדקירה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות