לגבי השאלה על החתול- תודה על התשובה. ללא קשר, אם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/06/2008 | 18:41 | מאת: ניב

חיה נגועה בכלבת מלקקת את הפנים (ללא מגע עם הפה/אף/עיניים) שעה אחרי גילוח במכונה, מה סיכויי ההידבקות בנגיף?

שלום ניב, כדי להעריך את הסיכוי להדבקה בכלבת במהלך אירוע דומה לזה שתארת מישהו צריך לבדוק זאת בצורה מדעית- ותאמין לי שאף אחד לא מתכוון לעשות את זה! לסיכום- כ נ ר א ה קיים סיכוי מ ס ו י י ם להדבקה. הרבה בריאות אפי

15/06/2008 | 22:12 | מאת: ניב

לנסות ולהעריך ככל הניתן את הסבירות להידבק באירוע כמו שקרה לי לפני כמה ימים. חוסר הידע תורם להיווצרות החשש ובטח להגברתו. מהצד השאלה האחרונה נראית אולי טפשית אבל זו הדרך שלי לנסות להתקרב למציאות ולחשיבה ריאלית יותר ובכך להפיג את החשש. אני בונה על ניסיונך בתחום והשאיפה שלי היא לקבל תשובה מפורטת, מכל ההיבטים, מבחינה טכנית- מהי הסבירות לכך שזבוב (נכון זה נשמע קצת מצחיק אבל בכל זאת..) יאסוף את הנגיף איתו ובהנחה והוא מעביר אותו לפנים, עד כמה רגיש העור אחרי הגילוח מבחינת סיכויי הידבקות. אשמח אם תוכל להסביר. הסבר מדעי ומפורט לא יעיק עלי, להיפך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות