מה לצפות בהמשך משלבקת חוגרת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/06/2008 | 13:35 | מאת: דפנה

אובנה אצלי שלבקת חוגרת. השלפוחיות מופיעות לאורך הזרוע. עבר יותר משבוע והשלפוחיות הפכו מצבע עור לורוד ועכשיו נהיו סגול כהה מאד על סף שחור. כמובן שמגרד לי בטירו., אך יותר מזה. יש לי התקפי כאב נוראיים בזרוע. הבנתי מהרופא שאבחן זאת אצלי, שאין מה לעשות חוץ מלקחת משככי כאבים. קודם כל רציתי לשאול אם אני יכולה להסתמך על האבחנה הזו או שיש איזשהו סיכוי שזה יכול להיות משהו אחר?!? (אבעבועות שחורות למשל?) דבר שני, מה אמור לקרות בהמשך? השלפוחיות אמורות להתכהות, להתיבש וליפול? בשלב זה הגרודים אמורים להפסיק? הבנתי שהכאב כנראה ימשיך גם אחרי שהשלוחיות נעלמות. באיזה שלב זה מפסיק להיות מדבק לאלו שלא חלו באבעבועות? כלומר, מתי אוכל להתקרב לתנוקות? תודה מראש, דפנה המתוסכלת.

שלום דפנה, 1. זה ל א אבעבועות שחורות, והתאור שלך מתאים לשלבקת חוגרת. 2. סביר שהפצעים בעור יעלמו בהדרגה, כמו גם הגרד, אך הכאב עשוי להמשך זמן רב (וגם אם הוא יחלוף הוא עשוי להתחדש גם בעתיד- תופעה המוכרת כ- POST HERPETIC NEURALGIA). 3. עם התיבשות השלפוחית האחרונה את מפסיקה להיות מדבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות