CMV - הדבקות על ידי ישיבה בשרותים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/06/2008 | 17:16 | מאת: טלי

שלום ד"ר, אתמול בערב אחייניתי בת החמשהייתה אצלנו, ונראתה קצת חלשה. היא השתמשה בשירותים. התכוונתי לנקותם, אך לא הספקתי והיום בבוקר ישבתי אני בשירותים. במידה וחו"ח יש לה CMV - האם אני יכולה להדבק בצורה זו? אני בהריון ולחוצה מכך. טלי

שלום טלי, רק מישיבה על האסלה שעליה ישב קודם לכן חולה CMV לא נדבקים בנגיף. יחד עם זאת, מ'מגע קרוב' עם חולה כזה (למשל בעת שהוא משתעל על ידך במהלך ביקור בביתך) אפשר כנראה להידבק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות