פטריות בציפורניים שברגליים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/06/2008 | 15:27 | מאת: שחר

שלום וסליחה מראש על האורך של ההודעה... אני בן 25 וכבר קרוב ל-10 שנים שאני סובל מפטריה בציפורן שבכף הרגל. בסביבות גיל 16 הייתי אצל רופא כירורג והוא הרדים לי את הבוהן והוציא את הציפורן. לאחר הוצאת הציפורן, היה לי פצע במרכז הבוהן(איפה שהיתה הציפורן) ובהוראת הרופא הייתי הולך לקופת החולים ושם היו מורחים לי משחה וחובשים ולאחר מכן אמרו לי לעשות את זה לבד בבית. הבעיה, שלמרות שנהגתי לפי הוראת הרופא עדיין הציפורן צמחה הרבה יותר עבה וגסה, היא עדיין נגועה בפטריה והמשטח שעליה גדלה הציפורן ניראה סדוק וממש לא בריא על מנת שתוכל לצמוח עליו ציפורן בריאה...אגב, היא ממש "גבהה", כנראה בגלל הפצע שנוצר על המשטח מתחת לציפורן... כבר כמה שנים שאני נאלץ לחיות עם הבעיה הזאת(למרות שבזמן הזה שוב הייתי אצל רופאה שהמליצה על טיפות שלצערי לא עזרו),היא מפריעה לי בעיקר מבחינה אסתטית. שאלתי היא, האם יש איזשהו טיפול לציפורן שנגועה כ"כ הרבה זמן ובפרט לפי המצב שתיארתי(בהרחבה יש לומר :) )?? שחר.

שלום שחר, קיימות דרכים רבות לטיפול בפטרת הצפרניים- אך אף אחת מהן איננה עונה על ארבעת הדרישות המקובלות: נוחה, קצרה, יעילה וזולה. בנוסף לפתרונות הכירורגיים (שבאחד מהם כבר התנסית), קיימים כדורים (שאותם לוקחים במשך זמן ממושך), לכות/משחות (שיעילותם גרועה עד בינונית), ועוד. נסה לפנות לקבלת יעוץ מפודיאטר/ית (רופא/ת רגלייים). הרבה בריאות אפי

18/11/2009 | 18:29 | מאת: shaykofayco

אני השתמשתי בכל מיני תכשירים כדי לטפל בטפריות שהיו לי בציפורניים. זה לא הייה תהליך קצר אבל הייתי חייבת כי זה היה מאד מזעזע. פטריות בציפורניים זה דבר מתיש אך פתיר http://www.nufar.co.il/main.php?prise=142

מנהל פורום מחלות זיהומיות