מרסה וכימותרפיה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/06/2008 | 00:29 | מאת: שני

שלום רב, לפי כחודש אובחן אצל אבי סרטן המעי הגס בסיגמואיד קולון, עם פריצה למעי הדק וגרורות בכבד. כירורגית לא ניתן היה להסיר את הגידול והוציאו לו סטומה. הוחלט על ביצוע כימותרפיה לאחר ההחלמה (לפחות להתחיל איתה ולראות לאן נושבת הרוח ולאן נושב הגידול). כיום, לאחר כחודש שבו הוא מאושפז, אובחן אצלו חיידק מרסה. הוא מטופל באנטיביוטיקה ייעודית לסוג זה של חיידק עמיד. שאלתי היא זו, האם העובדה שמדובר בחיידק עמיד שפוגע באנשים עם מערכת חיסונית חלשה, יקשה על הטיפולים הכימותרפיים? הרי בטיפולים מסוג זה, המערכת החיסונית חוטפת מהלומה רצינית. האם עצם קיומם של שני הדברים האלה במקביל, לא יפגע בו? תודה רבה

שלום שני, לא ברור לי משאלתך איזה סוג של זיהום יש לאביך (דלקת ראות? דלקת בעור? וכד'), אך עקרונית חיידק 'עמיד' איננו בהכרח גם חיידק 'אלים', ובעזרת טיפול אנטיביוטי מתאים ניתן לטפל ברוב סוגי הזיהומים שגורמים חיידקים כאלו ולחסל אותם (עוד לפני תחילת הטיפול הכימותרפי). הרבה בריאות אפי

11/06/2008 | 17:11 | מאת: שני

שלום, ראשית, תודה על תשובתך שנית, על פי מה שהרופאים אמרו החיידק נמצא בדם. זה משנה את התמונה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות