CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/06/2008 | 18:43 | מאת: ליטל

שלום רב, אני יודעת ש CMV מסוכן בהיריון. רציתי לשאול על דרכי הדבקה. אני אעבוד בקרוב בגני ילדים (הדרכת גננות, לא מגע עם הילדים). השאלה היא מה הסבירות להדבקה אם אני נכנסת לגן שבו יש מספר חולים ב CMV? תודה, ליטל

שלום ליטל, סיכויי ההדבקה ב- CMV בגן ילדים הם גבוהים מכמה סיבות: 1. המחלה (הנגרמת ע"י הנגיף) שכיחה אצל ילדים. 2. הנגיף עובר בקלות בין בני אדם דרך רוק (גם כזה שנמרח על צעצועים), הפרשות של דרכי הנשימה (למשל במהלך שיעול או עיטוש), ואפילו מופרש בשתן. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה מומלץ להקפיד על כללי הגיינה אישיים- למשל על רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל החלפת חיתולים לילדים, לאחר כל מגע עם חפץ שעשוי להיות מלוכלך עם הפרשות של ילדים, ולפני כל טיפול באוכל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות