תודה ועוד...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2008 | 19:29 | מאת: ענבר

תודה על תשובותיך ד"ר הלפרין היקר. למה כוונתך שכמעט כל מחלת חום עלולה לפגוע בעובר? הרי יש מלא נשים שלוקות בחום, גרון וכו' בהריון...איזה סוג של פגיעה למשל?? האם וירוסים "שגרתיים" שעושים כאב גרון עלולים לפגוע ואיך?? הבהלת אותי האמת... האם אין טעם לבצע מחר בדיקת נוגדנים?? תודה תודה ענבר

שלום ענבר, 1. מספר מחקרים הראו שחום גבוה (מעל 38 מעלות) לכשעצמו- בעיקר בשליש הראשון של ההריון (ובמיוחד בחודש הראשון)- עלול לגרום להפלות ולמומים מולדים בעובר (בעיקר במוח וחוט השדרה), ולכן מומלץ להוריד אותו (למשל עם אקמול) בלי קשר לסיבתו (דרך אגב, קיימים גם מחקרים אחרים שאינם תומכים בכך). 2. לא ברור לי מה תרוויחי ע"י ביצוע בדיקת נוגדנים (ל- CMV) מחר במקום בשבוע הבא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות