סרולוגיה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2008 | 16:34 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב שוב. עידכנתי אותך כאן בפורום שביתי בת השנה ו - 4 חודשים עם חום כבר יומיים. רופא הילדים אמר שלא סביר שזה CMV מאחר והיא אינה בגן ורוב הזמן בבית. אינה נפגשת כמעט בכלל עם תינוקות אחרים. בכל מקרה מהיום בבוקר אני עם חום, לא חיכיתי לראות לאן יגיע וישר נטלתי אקמול, הגרון גם קצת מציק. אני בשבוע 12 להריוני. רק מהחשש הכבד מ - CMV רציתי לשאול אותך כמה שאלות: 1. אם החום מחר ייעלם האם סביר שזה לא CMV? 2. יש באפשרותי לבצע מחר בדיקת דם ל - CMV יש בידי הפנייה. במידה וחלילה התסמינים הנוכחיים שלי הם CMV האם הסרולוגיה תהיה חיובית מחר? 3. במידה וילד קטן נדבק ב - CMV כמה זמן לאחר העלמות הסימפטומים הוא עדיין מדבק? 4. האם ישנן מחלות חום בהריון שמסכנות את העובר מעבר ל - TORCH וליסטריה? תודה תודה. ממתינה לתשובותיך בקוצר רוח. ענבר.

שלום ענבר, 1. על סמך 'התנהגות' החום אינני יכול לאשר או לשלול זיהום ב- CMV. 2. הסרולוגיה ל- CMV הופכת חיובית, בדרך כלל, רק מספר ימים/שבועות לאחר תחילת המחלה החריפה. 3. חולה CMV עשוי להיות מדבק עד מספר חודשים לאחר תחילת מחלתו החריפה. 4. עקרונית (כמעט) כל 'מחלת חום', לרבות חום שאיננו ממקור זיהומי, עלולה לפגוע בהריון ובעובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות