HEPATITIS C- הטיפול נכשל- מה עושים הלאה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/06/2008 | 14:50 | מאת: D

שאלתי פעם קודמת על הבדיקה ועל תוצאותיה HEPATITIS C RNA QUAN לאחר טיפול של כ-3 חודשים (בטיפול של קופגוס 200 מ"ג 3 בבוקר 3 בערב וזריקה של פגסיס פעם בשבוע) הבדיקה הראתה ירידה של כ-96% מכמות הוירוס בלבד. הרופא שלי הציע לתת לזה הזדמנות לעוד 6 שבועות ולעשות בדיקה נוספת. ולאחר בדיקה נוספת ראנו עליה בכמות הוירוס יום הבדיקה 22/05/08 1.6X10E4 יום הבדיקה 10/04/08 1.38X10E4 יום הבדיקה 01/01/2008 3.6X10E5 הטיפול החל בינואר שאלתי מה הלאה? בזמנו שאלתי אותך ואמרת שצריך לשנות את סוג הטיפול כי טיפול זה נכשל. הרופא שלי אמר שכרגע אם טיפול זה לא הצליח אין טיפול אחר. מפסיקים הכל וצריך פשוט להמשיך ולעקוב עד שיצא משהו חדש. האם זו גם דעתך? או האם יש טיפול אחר ? או הגברת מינון? או משהו אחר שאפשר לעשות? תודה מראש D

שלום D, קיימות תרופות ( נ ס י ו נ י ו ת ) נוספות לאלו שקיבלת, אך אין לי תשובה לשאלה האם "כדאי" להשתמש בהן מיד לאחר כשלון הטיפול הראשון, או "כדאי" להמתין. החלטתו של הרופא המטפל שלך להמתין נשמעת לי אפוא סבירה והגיונית (וסביר שגם אני הייתי מקבל אותה לו הייתי במצבך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות