פפילומה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/06/2008 | 06:08 | מאת: יעל

שלום רב, האם נגיף הפפילומה עובר רק במגע מיני או שקיימות דרכי הדבקה אחרות? האם התוצאה היא תמיד מחלת הקנדילומה, גם אם לא רואים נגעים? האם לעד ישכון הנגיף בגוף בדומה להרפס? תודה על תשובתך יעל

שלום יעל, 1. HPV יכול כנראה לעבור גם דרך מגע ישיר, למשל של אצבע נגועה (וגם להדביק ילודים במהלך מעברם בתעלת הלידה). 2. הנגיף יכול להיות מצד אחד א-סימפטומטי, ומצד שני גם לגרום גם לסרטן של צוואר הרחם. 3. ברוב המקרים מערכת החיסון של הגוף מתגברת על הנגיף ומחסלת אותו (וזאת בניגוד להרפס). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות