cmv ראשוני או שניוני?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/06/2008 | 22:31 | מאת: בקי

אני בהריון בשבוע השישי ובבדיקות הדם שערכתי עלו הנתונים הבאים: cmv igg positive igm positive האם מדובר בהדבקה ראשונית או שניונית ומה ההשלכות של כל אחת מהן בהתחשב בעובדה שאני בהריון מזה זמן מועט. האם יש דרך לדעת האם העובר נדבק לפני השבוע ה-22 ? אני בת 43 ומאוד שמחה שאני בהריון, אך לא הייתי רוצה לחכות עד למועד מאוחר כל כך על מנת להחליט על גורל ההריון.

שלום בקי, על סמך הנתונים שסיפקת בשאלתך אינני יכול לאמר האם מדובר בזיהום ראשוני או שניוני, ומה משמעותו של זיהום זה על העובר. אם יש לך בדיקות CMV קודמות זה עשוי מאד לסייע בפתרון התעלומה הזו. בנוסף, את מוזמנת לפנות בנושא למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות