2 שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/06/2008 | 11:20 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב. מזמן לא שאלתי בפורום אך הנה אני שבה. אני כרגע בהריון בשבוע 11 לקראת 12 האמת... רציתי לדעת 2 דברים: 1. לגבי הרפס, אני יודעת שבהתקפים חוזרים אין בעיה לגבי העובר אך האם עדיף ליטול זובירקס דרך הפה בכל זאת או שפשוט למרוח משחה ולחכות שההתקף יחלוף? האם יש חשיבות לכמות ההתקפים? (התייעצתי עם המרכז הטרטולוגי ומותר ליטול זובירקס בזמן התקף למשך 5 ימים) 2. האם יש מצבים בהם העובר נדבק למרות שהאם בעלת נוגדנים כבר שנים רבות כמוני? (במהלך 3 השבועות האחרונים היו 2 התקפים והראשון היה מעצבן ועבר מקום למקום במשך שבוע). 3. לגבי CMV - אין לי נוגדנים בכלל ומעולם לא נפגשתי בנגיף. יש לי תינוקת בת שנה ו - 4 בבית שעדיין אינה הולכת לגן ותלך רק כשאהיה בחודש שביעי. אני מאוד מודאגת. כרגע מהיום בבוקר היא עם חום 38 וקצת, אני לא חושבת שזה CMV אך אני מנסה לתרגל זהירות וזה ממש ממש קשה עד בלתי אפשרי. הרוק שלהם בכל מקום, הם באים ומחבקים אותך, אתה מאכיל אותם, זה בלתי אפשר להיזהר מנוזלי גוף בכלל וזה נורא מפחיד אותי. שאלתי היא כיצד נראה CMV בילדים קטנים? האם חום למשך 3 ימים אופייני או שהתמונה סוערת יותר?? תודה תודה. ענבר.

שלום ענבר, 1. לגבי HSV- אינני מכיר עבודה שהוכיחה קשר בין מספר ההתקפים החוזרים של הרפס בהריון לבין שלום העובר. 2. המשחה (אציקלוויר) איננה נחשבת כטיפול יעיל בהתקפים של הרפס. 3. המלצת המרכז לייעוץ טרטולוגי שציטטת מקובלת עלי. 4. בד"כ העובר/ ילוד איננו נדבק מאמו במהלך ההריון אלא במהלך הלידה. 5. לגבי CMV- המחלה יכולה להיות א-סימפטומטית או להתבטא במחלת חום "לא ספציפית" (שאותה מכנים רבים בשם "מחלת נשיקה"). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות