בהריון -אפטות בפה והתנפחות צוואר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/06/2008 | 16:16 | מאת: טל

שלום ד"ר, שבוע 25. לפני שבוע התחילה לי לי אי נוחות באזור הצוואר (ליד השקדים), לאחר יומיים הכאב התמקד לצד הלסת הימנית (עד כדי כך שלא יוכלתי לגעת באזור) ונדמה כי אפילו עצם הלסת עצמה כאבה. הכאב נמשך עוד שלושה ימים ו"לקינוח" יצאו לי ארבע אפטות באזור הלסת התחתונה (על החניכיים והאזור של הלחי הצמוד לחניכיים) והיום עוד אחת בחניכיים עליונים. הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר שאין מה לעשות, וזהו וירוס ממשפחת ההרפס. שאלתי היא : האם לא צריך לבדוק ומה משמעות של וירוס כזה על תקינות ההריון? האם זה יכול להיות CMV (אין לי נוגדנים)? בכל העת הו לא היה לי חום (מתחת ל37). אודה על תשובתך, טל

שלום טל, התאור שלך איננו ספציפי מספיק כדי להצביע על וירוס כזה או אחר- ואני מסכים שהרפס הוא גבוה ברשימה (בעוד CMV נמצא דווקא בתחתיתה). אם אמנם מדובר בזיהום חריף וראשוני בהרפס- אזי גם הוא נחשב כמסוכן לעובר, ולכן כדאי לך לבדוק זאת (ע"י ביצוע בדיקת נוגדנים לנגיף). הרבה בריאות אפי

02/06/2008 | 09:26 | מאת: טל

תודה על תשובתך. לגבי ראשוניות הזיהום - אין זו פעם ראשונה שיש לי אפטות בפה, האם זה אומר שהיה לי כבר בעבר? תוכל לפרט לגבי הסכנה לעובר בזיהום ראשוני? האם יוצר מומים או עלול חו"ח להוביל להפלה? תודה!!

מנהל פורום מחלות זיהומיות