פארבו וירוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/05/2008 | 20:00 | מאת: לילית

לדר' אפי שלום, לפני כחודש לביתי בת השנה ושלושה חודשיים היתה פריחה בגוף ובלוטות לימפה מוגדלות בעורף, ללא חום. הרופאה טענה שלדעתה זה סוג של וירוס כמו אדמדמת, כי לאדמת היא חוסנה בגיל שנה, מה גם שעל-פי ספירת הדם, היא טענה שנראה לה שזה אדמדמת, בספירת הדם רמת הלימפוציטים היתה קצת גבוהה. אני בהריון שבוע 18 וסיפרתי זאת לגניקולוג, הוא המליץ לי לעשות בדיקה לפראבו וירוס, בנוסף גם לcmv ואבעבועות רוח. הבדיקות הגיעו והן שליליות, הבעיה שאת הבדיקה של פראבו וירוס כנראה שכחו ויש לי תוצאות לebv שהן גם שליליות. ממה שאני מבינה ebv זה ורוס שונה, לא?. אין לי "כוח" שוב לעשות עוד בדיקה, האם את חושב שזה הכרחי(לא היה לי כל סימפטום למחלנ כלשהי...), בתודה מראש, לילית.

שלום לילית, 1. EBV הוא נגיף שונה לחלוטין מ- PARVO B19. 2. אני חושש שאין בידי מידע מספיק בכדי לאמר לך האם זה "הכרחי" או "לא הכרחי" לבצע בדיקה לנגיף זה (שיכול להדביק אנשים גם מבלי לגרום אצלם לסימפטומים כלשהם). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות