שלום לך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/05/2008 | 19:29 | מאת: הריונית

הי ד"ר אפי מקווה ששלומך טוב. כתבתי לך לפני כשבוע בערך כאשר התגלה אצלי חידק הפסדומנואס בשתן. אני בהריון בשבוע 24 . יומיים לאחר שהתגלה התחלתי לקחת צפיווט ועשיתי שוב את בדיקת השתן תוך כדי שאני נוטלת את האנטיביוטיקה הזו. התרבית יצאה שלילית ומאד שמחתי. עשיתי שוב בדיקה היום, לאחר שהפסקתי ליטול את האנטיביוטיקה ולפתע אני מאד חוששת ולכן יש לי מס' שאלות: 1. האם ייתכן כי החיידק היה בשתן אך האנטיביוטיקה הסוותה אותו? 2. האם ייתכן שהוא היה בשתן והאנטיביוטיקה חיסלה אותו ועכשיו הוא 'יקום לתחיה'? 3. האם ייתכן כי החיידק היה בעור שלי והגיע לשתן? אם כן איך אוכל לוודע שהוא לא יעבור מהעור לשתן? 4. אשמח אם תסביר לי האם אני יכולה להניח המתוצאות הללו (החלקיות) שאין לי דלקת בשתן ואם לא אז אשמח לדעת מדוע.. קראתי שאם רמת החלבונים מתחת ל30 ואין ליקוציטים או שיש ברמה נמוכה אז אין דלקת בשתן.. אלו התוצאות: | | ( 5 * 5.5 ) 8 | Nitrit (U) | | NEGATIVE | Ketone (U) | | NEGATIVE | Glucose (U) | | NORMAL | Urobilinogen (U) | | NORMAL | Bilirubin (U) | | NEGATIVE | Protein (U) | mg/dL | ( 0 * 20 ) 30 | Leucocytes (U) | | NEGATIVE | Urine Remarks | | לחץ לתוצאות | Erythrocytes (U) | | NEGATIVE | שתן- מיקרוסקופיה Leucocytes (U)/Field | Leuco/F | * 1 | Mucous (U) | | + | Squamous Epithelial Cell | | + | שוב אני מודה לך על הפורום והיחס הנפלא והמקצועי לכל שאלה.

שלום הריונית, 1. זה אפשרי. 2. אם החיידק חוסל הוא לא 'יקום לתחיה', אך יכול להיות שחיידק אחר יבוא במקומו (גם בגלל שנשים בהריון חשופות יותר לזיהומים מסוג זה). 3. בדרך כלל מגיעים החיידקים לשתן של נשים מהעור של אזור אברי המין, דרך הנרתיק, עבור בשופכה, וכלה בכיס השתן (ולפעמים אף לכליות). הדרך לצמצם את סיכויי ההדבקה היא ע"י שמירה על הגיינה אישית. 4. לפי הבדיקה שצרפת אינני יכול לאשר או לשלול בוודאות זיהום בדרכי השתן, אך היעדר לויקוציטים וניטריטים בדגימה מורידה במידה רבה את הסבירות שיש זיהום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות