בדיקת מנטו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/05/2008 | 16:29 | מאת: פרלה

שלום רב, הנני חולה ב- "אנקילוזינג ספונדליטיס" ומועמדת לקבלת תרופה מסויימת (יומירה) אשר עלולה "לעורר" שחפת סמויה. בדיקת המנטו שעשיתי הייתה חיובית - 11 מ"מ וכמובן הומלץ ליטול איזוניאציד + ויטמיןB6 למשך 9 חודשים. בינתיים קופת החולים לא מאשרת לי קבלת היומירה. שאלתי היא באם מומלץ בכל מקרה ליטול איזוניאציד, ליתר בטחון, או שעדיף לוותר באם לא מוכרחים לקחת.

שלום פרלה, אם יש חשש סביר שאת סובלת מ"שחפת סמויה" אז מומלץ לך לקבל את הטיפול המונע (גם בלי קשר לטיפול 'מדכא חיסון' שאת אמורה לקבל בעתיד עבור מחלת הפרקים שלך). הרבה בריאות אפי

10/07/2008 | 18:32 | מאת: פרלה

מבקשת לדעת באם יש העדפה לתרופה ביולוגית מסויימת לטיפול באנקילוזינג ספונדליטיס, מבין התרופות הנמצאות היום בסל הבריאות, ההבדל בין יומירה לרמיקייד למשל. ושאלה נוספת - בכל שיחה עם ראומטולוג נשאלתי בין היתר באם יש לי בעיות עור. לאחרונה אני סובלת מכאב חד בנקודה מסויימת בגב, וגרד באותה נקודה וקצת מסביב, האם קשור למחלה והאם צריך לטפל בזה באופן ספציפי .

מנהל פורום מחלות זיהומיות