מחלת הנשיקה-EBV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/05/2008 | 12:42 | מאת: מרים

שלום דוקטור! ביתי סובלת מגיל 9 מעליות חום (39-40מעלות) אחת לחודש/חודשיים. בסביבות גיל 11 הרופא ביקש בדיקת EBV ואכן התברר שחלתה במחלת הנשיקה בעבר. ההתקפים התרחקו עם הזמן (5-6 פעמים בשנה) וגם עוצמת החום (מקס' 38.5 מעלות)והרופאה אמרה שסביר להניח שזה יחלוף עם גיל ההתבגרות. השנה בגיל 14 ההתקפים היו כל חודש/חודשיים והחום שוב 39+. השבוע בזמן המחלה התוצאות היו : 2.70 CMV-IGG IU/ML CMV-IGM NEGATIVE 10.00 EBV-IGM U/ML 300< (EBV EBNA (IGG 1381.53 ¢| IGE IU/ מה זה אומר? אם אין אפשרות שסלק את הווירוס מהגוף אז מה ניתן לעשות כדי שהוא יהיה א-סימטומטי. הילדה מיואשת מזה. היא מחסירה הרבה בביה"ס, נתפסת כחולנית דבר שפוגע בה. מצפה לתשובה בקוצר רוח.

שלום מרים, הבדיקות שצרפת א י נ ן אבחנתיות לזיהום חריף ב- CMV או ב- EBV. המלצתי- לחפש סיבה אחרת (שסביר שהיא א י נ נ ה זיהומית) לתסמינים של בתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות