שוב שאלת cmv+ebv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/05/2008 | 10:50 | מאת: אלמה

לפני מספר שבועות קיבלתי תשובה גבולית בשיטה אחת, ושלילית בשיטה אחרת. צירפתי פה את תשובות הבדיקות. בינתיים עשיתי בדיקה חוזרת, שבועיים אחרי הקודמת (ולקראת תור שהיה אמור להיות לי היום בתל השומר ובוטל ברגע האחרון) אשמח אם תוכל להציץ שוב בסדרת הבדיקות בתוספת זו האחרונה: לvzfhrl' פני שנתיים בדקתי לראשונה cmv והיה igg חיובי ו- igm שלילי (ללא ערכים מספריים. אחת לכמה חודשים חזרתי על הבדיקה (בשל העובדה שאני מטופלת פוריות) והתוצאות היו זהות. יש נוגדנים ואין מחלה פעילה. בבדיקה שעשיתי בינואר השנה קיבלתי תוצאה עם ערכים מספריים: IU/ml 4.40 positive CMV IgG 5 - AU/ml <8 negative CMV IgM במרץ חזרתי על הבדיקה: IU/ml 2.90 positive CMV IgG 2 - AU/ml 13.60 negative בתחילת מאי שוב חזרתי על הבדיקה: 1 - IU/ml 3.90 positive CMV IgG 2 - AU/ml 19.60 borderlin CMV IgM 3 - CMV IgM NEG REMARK2 4 - Index 0.81 high avidi CMV AVIDITY פירוט הערות מציין הערה 1 POSITIVE: >=0.6 BORDERLINE: 0.4-0.6 NEGATIVE: 0-0.4 2 בוצע פעמיים POSITIVE: >=30 BORDERLINE: 15-30 NEGATINE: 0-15 3 ELFA-VIDAS בוצע בשיטת נבדק בשיטה נוספת CMV IgM 4 חודשים הסמוכים לבדיקה 3 ב avidity >=0.8 כאשר סביר לשלול הדבקה ראשונית By VIDAS since 4 Dec 07 אחרי שבועיים מהבדיקה הקודמת חזרתי שוב על הבדיקה, ולראשונה נבדקתי גם ל- ebv להלן התוצאות- ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 1 - U/ml Positive 89 EBV IgG 2 - U/ml < 10 Negative EBV IgM 3 - U/ml 254 Positive EBV.EBNA 4 - IU/ml 15.40 Positive TOXOPLASMA IgG 5 - AU/ml < 3 Negative TOXOPLASMA IgM 6 - IU/ml 2.70 positive CMV IgG 7 - AU/ml 10.60 negative CMV IgM 8 - CMV IgM NEG REMARK2 פירוט הערות מציין הערה 1 POSITIVE: >=20 NEGATIVE: 0-20 2 POSITIVE: >=40 BORDERLINE: 20-40 NEGATIVE: 0-20 3 POSITIVE: >=20 BORDERLINE: 5-20 NEGATIVE: 0-5 4 POSITIVE: >=8.8 BORDRELINE: 7.2-8.8 NEGATIVE: 0-7.2 5 POSITIVE>=11 BORDERLINE 9-11 NEGATIVE<9 6 POSITIVE: >=0.6 BORDERLINE: 0.4-0.6 NEGATIVE: 0-0.4 7 POSITIVE: >=30 BORDERLINE: 15-30 NEGATINE: 0-15 8 נבדק בשיטה נוספת CMV IgM ELFA-VIDAS בוצע בשיטת השאלות הן: כיצד ניתן להסביר את השינוי בערכי ה- igm וה- igg בין הבדיקות (והאם זה בכלל משמעותי? ) האם היתה הדבקה משנית בין החודשים ינואר-מאי או לא? (האם יכולה להיות סיבה אחרת, זיהום אחר, עירעור של המערכת שמשפיע גם על זה) האם (ומתי) צריך לחזור על הבדיקה שוב? שאלה נוספת, הערכים של ה- ebv (igg ו-ebna גבוהים יחסית לטווח שבהערות, האם זה אומר שהמחלה היתה לאחרונה? האם מחלה זו משפיעה גם על ערכי cmv וזו יכולה להסביר את התוצאות שקיבלתי ל- cmv? תודה רבה

שלום אלמה, 1. בנוגע ל- CMV- קשה למצוא הבדל משמעותי בין תוצאות כל הבדיקות (הרבות) שעשית: יש עדות להדבקה בעבר בנגיף זה, ואין עדות משכנעת להדבקה עכשווית. 2. בנוגע ל- EBV ולטוקסופלאזמה: כנ"ל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות