מורסה מוגלתית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/01/2002 | 22:49 | מאת: יוסף מ.

לפני מספר חודשים צץ על כתפי גוש שומני בקוטר 1 ס"מ אשר בלט כ-0.5 ס"מ. צבעו היה לבן ולא הרגשתי אותו. לפני כ- 10 ימים צבעו החל מאדים והרגשתי כאבים מושכים לכתף ולבלוטת הלימפה. פניתי לרופא המשפחה וקיבלתי אנטיביוטיקה לטיפול בחידקי עור (לא זוכר את שמה). 5 ימים של טיפול לא הועילו והמצב החמיר. הפנו אותי למיון. נבדקתי והוחלט לא לנקז את המורסה. החליפו לי את האנטיביוטיקה לצפורל, לפני יומיים. המורסה (סגורה) החליפה צבע לצבע אדום כהה, היא חמה, היא גדלה וכל הכתף כואבת. אין לי חום, בחילות או חולשה (בינתיים). חיפשתי באינטרנט ומצאתי תאימות לתופעות של Staphylococcus. האם ייתכן ?. תודה

שלום יוסף, אתה צריך להבדיל בין המונח "גוש שומני" שבו השתמשת בתחילת שאלתך, תהליך שהוא גידולי (אך לא ממאיר) והקרוי LIPOMA, לבין דלקת עור והרקמה התת עורית (הידועה בשם שושנה או CELLULITIS) שהיא כבר תהליך זיהומי אך אינו בר-ניקוז, לבין מורסה (ABSCESS) - מונח בו השתמשת בסיום שאלתך- המבטא תהליך זיהומי עם הצטברות מוגלה אותה אפשר לנקז. התהליך שתארת נשמע לי כ- CELLULITIS, שהגורם העיקרי לו הוא באמת חיידק העור הטיפוסי הקרוי STAPHYLOCOCCUS AUREUS, אך הוא יכול להגרם גם ע"י חיידקי עור אחרים (כגון STREPTOCOCCI). הטיפול בזיהום כזה הוא ע"י מתן טיפול אנטיביוטי מקומי (למשל ע"י משחה הקרויה MUPIROCIN) או סיסטמי (למשל ע"י כדורי ה- CEFORAL אותם אתה מקבל), ואם אין שיפור יש לשלול (פעם נוספת, אם צריך!) נוכחות של מורסה (שאם היא מתפתחת- רצוי לנקזה ע"י ביצוע חתך קטן בעור). אל תתביש, אפוא, לחזור לרופא אם אתה מרגיש שהבעיה אינה משתפרת במהלך הימים הקרובים. הרבה בריאות אפי

26/01/2002 | 12:19 | מאת: יוסף מ.

א. תודה על התשובה. ב. בינתיים פתחו לי את המורסה במיון. בתוך המורסה היתה מושבת חידקים עטופה בשקיק שומן בגודל זיית. השקיק מנע הגעת אנטיביוטיקה ולכן היא לא השפיע. ניקזו לי את המורסה ואני מחכה לסגירת הפצע. הסבירו לי שאם זה היה חיידק טורף, הוא היה מתפשט מהר בהרבה ( לא מספר ימים אלא מספר שעות). תודה, יוסף

מנהל פורום מחלות זיהומיות