שוב אני

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/05/2008 | 21:58 | מאת: מודאגת

שאלתי אותך המון שאלות ותודה שענית לי על רובן השאלות שנשארו לי הן האם העובדה שהחיידק Pseudomonas aeruginosa גדול ממאה אלף ושבדיקות השתן שיצאו יחד עם התרבית היו שליליות או 'נורמל' (הליקוציטים וכד') מעידה על העובדה שהזיהום איננו חריף עדיין?

19/05/2008 | 22:10 | מאת: מודאגת

אז אנצל כבר לשאלה נוספת: האם גדילה של בלוטות הלימפה בגרון (השקדים) יכולה להעיד על זיהום חמור שהתפתח בעקבות החיידק Pseudomonas aeruginosa ? מודה לך מאד מאד

שלום מודאגת, העובדה שאין לויקוציטים בדגימת השתן מעלה את האפשרות שלא מדובר בזיהום אמיתי (של הגוף) אלא אולי ב'זיהום' חיצוני (קונטמינציה) של התרבית (בזמן שהיא נלקחה). בכל מקרה, לא סביר שיש קשר בין החיידק שצמח בתרבית השתן לבין הגדלה של בלוטת לימפה בצוואר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות