מחלת הנשיקה והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/05/2008 | 17:58 | מאת: אבי

שלום! נודע לי מרופאת המשפחה שלי, ולאחר בדיקות דם מקיפות שעברתי, שאני חולה במחלת הנשיקה. אישתי בהריון מתקדם, שבוע 27. הייתי מעוניין לדעת, האם יש סיכוי שהיא תידבק במחלה (אם לא נדבקה עד היום), ואם כן, האם בשלב זה של ההריון קיימת סכנה לעובר? בנוסף, הייתי מעוניין לדעת, האם ניתן לקיים יחסי מין (זאת מאחר שקראתי שהנגיף מועבר דרך הרוק, ולא דרך זרע)? אשמח מאוד על תשובתכם, אבי.

שלום אבי, מחלת הנשיקה בארץ נגרמת, על פי רוב, ע"י נגיף הקרוי EBV שאיננו נחשב כמסוכן במיוחד לנשים הרות. לעומת זאת, ישנם מקרים (נדירים יותר) בהם המחלה הזאת נגרמת ע"י נגיף הקרוי CMV הנחשב מסוכן לנשים הרות. איזה מבין שני הנגיפים הללו (אם בכלל) יש לך??? הרבה בריאות אפי

20/05/2008 | 19:13 | מאת: אבי

ד"ר הלפרין שלום! תוצאות בדיקת הדם שלי היו כדלקמן: CMV IgM <8 negative EBV.EBNA 269 positive בבדיקות דם שביצעה אישתי לפני כ- 4 חודשים נתקבלו התוצאות הבאות (להזכירך- היום נמצאת בשבוע ה-27): CMV IgG 8.5 positive CMV IgM <8 negative לפי הנתונים הנ"ל- 1- האם יש מצב שהיא נדבקה, ואם כן- מה הסיכון לעובר? 2- איך ניתן למנוע הדבקה שלה (אם לא נדבקה)? 3- האם ניתן לקיין יחסי מין ? 4- האם לפי הנתונים שציינתי, ניתן לדעת לגבי מצב המחלה אצלי (התחלה, אמצע או סוף)? אודה מאוד על תשובתך, אבי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות