הדבקות באיידס ע"י דקירה עם מחט

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/05/2008 | 16:26 | מאת: שירלי

שלום רב קרא מקרה לחבר שלי בזמן שהוא חיכה בתור לקנות אוכל, הוא הרגיש דקירה בגב כמו שדוקרים עם מחט,חבר שלי ישר בדק את הגב שלו (בגב תחתון) עם היד ,לראות האם יש דימום או משהוא כזה,למזלנו לא היה אבל מה שכן יש לו עכשיו סימן בגב ,עיגול אדום ומעליו קליפה של עור ישן או דם יבש לא יודעת אך להסביראת זה ,זה נראה בדיוק כמו שלוקחים בדיקת דם מהוריד ואז נשאר סימן,בדיוק כזה יש לו בגב השאלה היא האם יש סבירות להידבק באיידס? והאם וכן היה דימום בגב והוא פשוט לא שם לב,גם אז יש סבירות להידבק? תודה מראש

שלום שירלי, אם אמנם מדובר בדקירה מכוונת ממחט רפואית (למשל ע"י אדם מעורער בנפשו או בעל כוונות פליליות) אזי יש סיכוי להדבקה בנגיף האיידס ובמחלות נוספות (למשל הפטיטיס B או C). המלצתי לחברך- לפנות בהקדם לבדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

14/05/2008 | 18:07 | מאת: שירלי

תודה על התשובה המהירה הוא כן נבדק ,הוא הלך למיון יום למחרת ובדקו אותו רק בדיקה גופנית ,זאת אומרת את הפצע שנוצר בגב ,והם אמרו שזה כלום שאין מה לדאוג האם הם צודקים? האם אפשר להירגע? איזה בדיקות ניתן לעשות

מנהל פורום מחלות זיהומיות