בעיית אפססים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/05/2008 | 15:30 | מאת: ליז

מיזה מספר שנים מתפתחים בגופי אפסס מתחת לבית השחי,מתחת לשד,במפסעות,ועל בית החזה,למה זה קורה ? האם ניתן למנוע אותן ? האם יש טיפול ?

שלום ליז, עושה רושם שאת סובלת ממצב המוכר כ- Hidradenitis Suppurativa שמתאר דלקת ו/או זיהום בבלוטות זיעה. הטיפול (בבעיה לאחר התפרצות) כולל בדרך כלל אנטיביוטיקה, ואם הדבר לא עוזר- ניקוז כירורגי. כדי לנסות לצמצם את התפרצות הבעיה מומלץ: 1. להימנע מחום ומהזעה ככל האפשר. 2. לשמור על הגיינה ויובש של המקום המעורב. 3. לאנשים עם משקל עודף- להרזות. 4. להימנע מבגדים לוחצים. 5. להימנע משימוש בדיאודורנט בבית השחי. אני ממליץ לך להתיעץ על הבעיה גם עם רופא/ת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות