אדמת והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/05/2008 | 22:54 | מאת: גלי

האם יכול להיות שרמת החיסוניות שלי ירדה למרות שחליתי בילדות באדמת? לפני כארבע שנים בדקתי והטיטר שלי היה מעל 30. לא מזמן עשיתי שוב בדיקת נוגדנים והטיטר יצא 17. האם כדאי להתחסן שוב במידה ואני רוצה להכנס להריון? כמה זמן צריך לחכות אחרי החיסון? תודה!

שלום גלי, לרוב האנשים שחלו בעברם באדמת או שחוסנו כנגד מחלה זאת יורד כייל הנוגדנים בהדרגה. לא ברור לי מהו גילך, אך אם את ילידת הארץ מעל גיל 35 סביר יותר שחוסנת כנגד המחלה ולא שחלית בה. בכל מקרה, אם את רוצה להתחסן מומלץ לך להמתין לפחות חודש בין החיסון לבין מועד הכניסה להריון. הרבה בריאות אפי

14/05/2008 | 14:37 | מאת: גלי

האם יש דרך להשיג את חיסון האדמת בנפרד (ולא כחלק מהMMR)?

מנהל פורום מחלות זיהומיות