נשיכת חתול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/05/2008 | 15:38 | מאת: מרי

שלום , לפני שבוע ננשכתי קלות ע"י גור חתול רחוב שניסיתי להציל. מדובר בגור בן חודש שנראה פעיל ובריא , הוא עשה לי 2 חורים ממש קטנים עם שיניו באצבע שלי וירד לי טיפה דם. רציתי לציין שמכיוון שזה היה חתול רחוב לא במקום מגוריי אין לי אפשרות לעקוב אחריו . היום- שבוע לאחר המקרה לא התפתח אצלי שום זיהום באצבע ואין לי שום תופעות לוואי בגוף ובהרגשתי הכללית . שאלתי היא : במידה והחתול חס וחלילה היה נגוע בכלבת תוך כמה זמן אני הייתי אמורה לא להרגיש טוב ? האם אני צריכה לגשת לרופא למרות שאני מרגישה מצויין?? תודה רבה על התשובה מרי

שלום מרי, סימנים ראשונים של כלבת עשויים להופיע גם מספר חודשים (ובמקרים נדירים אפילו שנים!) לאחר הנשיכה. המלצתי לך - 1. לפנות בהקדם ללשכת הבריאות הנפתית / המחוזית הסמוכה למקום מגורייך בנוגע לצורך לקבל את החיסון כנגד כלבת בעקבות האירוע. 2. אם לא קיבלת 'זריקת טטנוס' במהלך 10 שנים האחרונות- לקבל חיסון גם נגד מחלה זאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות