שאלה בנושא היסטריה, סליחה ליסטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/05/2008 | 23:12 | מאת: אתי

שלום דר' ושבת שלום קראתי שחיידקי הליסטריה משגשגים בטמפרטורה של 41 מעלות ואף יכולים לפתח עמידות ולעמוד בטמפרטורה של 80 מעלות... אז אני לא מבינה כאשר אני מחממת אוכל זה לא תמיד יעיל? הריי חוץ מדברים שניתן להרתיח ואתה יודע בוודאות שהגיע ל-100 מעלות, יש מאכלים שלא ניתן! אז מתי אני יודעת שזה מספיק חם בכדי להשמיד חיידקים מזיקים?היום חיממתי אוכל למידה שבה ראיתי שיוצאים אדים זה קנה מידה טוב? הליסטריה ממש מכניס להיסטריה

שלום אתי, "זה" הרבה פעמים לא מספיק חם כדי להשמיד את כל החיידקים, אבל אין סיבה להכנס להיסטריה: הרוב (המכריע) של חומרי הגלם שמהם אנו מכילים תבשילים / מאכלים (המסופקים לנו ע"י יצרני המזון שבפיקוח) אינם מכילים מלכתחילה חיידקים מזיקים (פתוגניים), כגון ליסטריה,, כך שאין צורך לנסות להשמיד מה שלא קיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות