שלום לך ד"ר אפי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/05/2008 | 14:39 | מאת: הריונית

אני בהריון ראשון תחילת שבוע 22 ללא נוגדנים לcmv אך עם המון חרדות.. יש לי שתי שאלות ואני מתנצלת מראש אם הן שטויות אך חשוב לי לדעת מה התשובה: 1. היום דיברה איתי אישה מבוגרת ברחוב כשהיא דיברה יצאו היא ירקה קצת (אינני יודעת אם זה הגיע עד אלי או לא) אבל האם סביר להידבק מכזה דבר בהנחה שהייתה (חס וחלילה חולה) או שבשביל הידבק נדרש משהו 'רציני' יותר 2.ראיתי שכתבת שכדאי שלא לחרלוק כלי אוכל משותפים עם מישהי לא רוצה להידבק. אני אוכלת הרבה בחוץ (בעיקר במסעדות) כבר הרבה שנים. האם אתה מציע לי לחדול מזה עד שאלד (כי יש סכנה גדולה יותר שאדבק כך?) תודה מראש

שלום הריונית, 1. תיאורטית אפשר להידבק בדרך זו. מעשית, לא סביר ש'אשה מבוגרת ברחוב' סובלת ממחלה פעילה מ- CMV. 2. בהנחה שכל כלי האוכל במסעדה נשטפים הייטב בין סועד לסועד- אזי גם הדבקה בנגיף זה דרך כלי אוכל כאלו איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות