חשש להדביק תינוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/05/2008 | 22:16 | מאת: שגיא

שלום בהמשך להודעה קודמת. כזכור גיל 37 בריא בדרך כלל. בתרבית אף - סטפילוקוקוס אוראוס. ( בוצע עקב אקנה בגב ) יש לי בבית תינוק בן חודש וילדה בת שנתיים וחצי. אשתי מאוד חוששת שאדביק את התינוק ומאז התוצאה של התרבית אני רוחץ ידיים כל חצי שעה. מה דעתך? האם זה מסוכן לתינוק? האם אני יכול להדביק את בני הבית? האם זה עלול להפוך לחיידק טורף? תודה

שלום שגיא, אם ההסטאפילוקוקוס שלך הוא עמיד במיוחד לאנטיביוטיקה (מה שקרוי MRSA) אזי רחיצת ידיים לפני מגע עם התינוק היא מומלצת (בהנחה ההגיונית שהסטאפילוקוקוס "שלו" הינו רגיש לתרופות- מה שקרוי MSSA). במקרה כזה טיפול (שלך) במשחת בקטרובאן ב א ף (שאותו הזכרת בשאלתך הקודמת)הוא מומלץ. הרבה בריאות אפי

09/05/2008 | 11:09 | מאת: שגיא

תודה רבה על עזרתך! שאלתי אותך כי לצערי רופא המשפחה מאוד לא בקיא בזה. אז בעצם היות ואני "נשא" של סטפילוקוקס אוראוס באף אז אני צריך מאוד להזהר במגע עם התינוק ועם הבת שלי בת שנתיים? אסור לי לנשק אותם בלחי? והרי גם לא יכול לרחוץ ידיים כל חמש דקות ועלול להיות מצב שאגע בהם או באוכל בלי לרחוץ. האם אני יכול לסכן את חייהם? שוב המון תודה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות