הפטיטיס c

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/05/2008 | 21:51 | מאת: יריב

אני יודע שזה מאוד מוזר לקרוא הודעה כזאת בפורום הזה. אני אבין גם אם לא יוכלו לתת לי תשובה לשאלה.. לא מזמן איבחנו אצלי צהבת מסוג c. אני עומד להתחיל טיפול זריקה פעם בשבוע ו4 או 5 כדורים ביום. הרופא כבד אמר שבאלכוהול אסור לגעת בכלל. לעיתים אני משתמש בסמים קלים כגון חשיש גראס וכו'. ברור שסמים פוגעים. השאלה אם בי זה יפגע יותר מבאדם אחר בלי צהבת סי. והאם זה יגרום לתרופות להיות פחות אפקטיביות. תודה רבה רבה..

שלום יריב, קיימת מספר טענות בנוגע לחשיש אצל חולי הפטיטיס C: 1.מצד אחד הוא יכול לגרום לנזק לכבד (ולהחליש את המערכת החיסונית). 2. מצד שני הוא יכול להקל על תופעות הלוואי (הלא מעטות) של הטיפול. אם אתה קורא אנגלית תוכל למצוא עניין במאמר הבא העוסק בדיוק בשאלה זו http://www.hepatitis-central.com/mt/archives/2007/06/the_pros_and_co.html לגבי אלכוהול- התשובה היא חד משמעית כנגד צריכתו של חומר זה ע"י חולי HCV. הרבה בריאות אפי

09/05/2008 | 08:10 | מאת: יריב

הבנתי.. תודה רבה לך דוקטור.. שאלה קטנה... הנזק לכבד הוא נזק חזק כמו אלכוהול? תודה רבה שוב..

מנהל פורום מחלות זיהומיות