דבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/05/2008 | 05:15 | מאת: יגאל

האם כל מגע בלתי מוגן עם חולת איידס או נשאית חייב להסתיים בהדבקה, ואם בכלל כמה זמן לאחר המגע יופיעו תופעות הלוואי?

שלום יגאל, הסיכוי המיוחס למגע מיני חד פעמי לא מוגן עם חולת איידס הוא כ- 0.3% (דהיינו 1 ל- 300), אך הוא יכול להיות שונה. הבדיקה השגרתית לזיהוי הדבקה נחשבת כאמינה לאחר 3 חודשים מהאירוע (אך קיימות בדיקות שמאפשרות גילוי מוקדם יותר). המחלה עצמה יכולה להופיע רק מספר שנים לאחר ההדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות