שאלה..

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/05/2008 | 20:38 | מאת: א.

נשלחתי לעשות בדיקות דם בעקבות שבוע וחצי של שלשולים, חום נמוך ביום הראשון ובעיות עיכול שונות. בדיקות הדם יצאו בגדר הנורמה חוץ מערכים גבוהים של בילירובין (קיים אצלי מגיל מאוד צעיר, נעשה בירור גם בצבא וגם באזרחות שלא העלה שום דבר ) ורמה נמוכה של תאי דם לבנים (3.11 כשהערכים התקינים שמופיעים בדף הם בין 4 ל-11). אני רק רוצה לציין שתמיד בכל הבדיקות דם שעשיתי הרמה הייתה דיי דומה (נעה בין 4 ל-4.5) אך אף פעם לא מתחת לנורמה... אני בן 21, בריא בדרך כלל, ללא שום בעיות מיוחדות... מה יכולה להיות הבעייה? והאם יכול להיות קשר לקלקול קיבה או מה שזה לא היה האחרון שקיבלתי, שבוע לא הכנסתי כלום לפה.. תודה מראש.

שלום א, סביר שאתה "סובל" (מלידתך) מתסמונת ע"ש ג'ילברט (שגורמת לבילירובין שלך להיות גבוה במקצת) שהיא שפירה לגמרי, ושעתה אתה סובל (בלי מרכאות) מ"קלקול קיבה" שנגרם ע"י נגיף אחר או חיידק כלשהו. המלצתי- תרבית צואה, ושתיה מרובה. הרבה בריאות אפי

05/05/2008 | 22:33 | מאת: א.

תודה על התשובה המהירה... אך מה שמדאיג אותי זה לא הבילירובין אלא התוצאה הנמוכה של התאי דם לבנים.. מה יכולה להיות הסיבה לכך? הקלקול קיבה יכול להיות קשור...?

מנהל פורום מחלות זיהומיות