טפיל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/05/2008 | 20:52 | מאת: אילת

לרופא שלום, מצאו אצלי בבדיקה טפיל מסוג BLASTOCYSTIS. קיבלתי מרופא המשפחה טיפול במטרוג'יל, שני כדורים, שלוש פעמים ביום, למשך שבוע ימים. האם המינון לא גבוה? מה הם סיכויי ההצלחה של הטיפול? מאחלת לך שבוע טוב אילת

שלום איילת, המינון המקובל כיום הוא 1.5 גראם (6 טבליות של 250 מ"ג) פעם ביום למשך 10 ימים. במחקר שפורסם לפני מספר שנים נטען שאצל 80% מהמטופלים לא נמצא יותר הטפיל בצואה כחודש ימים לאחר השלמת הטיפול (אך אחרי 6 חודשים המספר ירד לכ- 50%). הרבה בריאות אפי

04/05/2008 | 07:59 | מאת: אילת

לרופא שלום, האם הבנתי נכון, ועליי לקחת בפעם אחת 6 כדורים של מטרוג'יל (ולא לפזר את זה על פני 24 שעות, קרי 3X2 פעמים)? האם לא מסוכן? אם הבנתי נכון וצריך לקחת בפעם אחת, מתי עדיף לקחת או שאין חשיבות לכך? והאם רצוי לקחת עם האוכל? תודתי מסורה לך מראש יום טוב

מנהל פורום מחלות זיהומיות