סיכוי להדבק באיידס בבדיקת דם מכבי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/04/2008 | 11:42 | מאת: טלילה

שלום, היום עשיתי בדיקה במעבדת מכבי פ"ת, המזרק עם המחט כבר היו מוכנים (לא ראיתי שהוצאו חדשים מהאריזה כפי שאני מקפידה תמיד) בסוף הבדיקה האחות זרקה את המחט לפח. לא היה לי נעים לשאול אותה ולפקפק בה בפניה, אך האם יש סיכוי שישתמשו באותה מחט לשני אנשים? אפילו טכנית האם חייבים להוציא מחט ולהכניס חדשה לפני שימוש? מה הסיכוי הסטטיסטי לכך? האם במקרים של שימוש במחט נגועה העברת הנגיף היא ב100% ? תודה מראש, טלילה

שלום טלילה, הסיכוי להדבקה במקרה של שימוש חוזר במחט "נגועה" מוערך בכ- 0.3% בלבד (1 ל- 300). בכל מקרה, לפי התאור שלך לא סביר שמדובר במחט כזו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות