mrsa

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/04/2008 | 13:10 | מאת: רינה

שמי רינה ו אני אחות מצאו אצלי MRSA במשטח עף אחרי שטיפול באוגמנטין נכשלץ אין לי מחלה סוערת, אין לי אפילו חום וספירות הדם שלי תקינות אבל אני סובלת מהפרשות מהעף ויובש בגרון וגם בטראכיה כבר שנה. עף אוזן וגרון בדק אותי ולא מצא שום בעיה או אבחנה מבדלת. הלכתי לרופאה זיהומולוגית והיא המליצה לי טיפול במשכת בקטרובן-אני לא מאמינה בטיפול הזה כי אני בטוחה שיש לי MRSA גם בגרון וטראכיה(פשוט מרגישה את זה) ומשכת בקטרובן היא רק לעף. MRSA שלי רגישה מאוד למקרולידים. האם זה מקובל שביעה כמו שלי תטופל במקרולידים דרך פה? בתודה מראש

שלום רינה, לא, שימוש סיסטמי במקרוליד במקרה שתארת איננו מקובל. לעומת זאת, המלצתה של הרופאה הזיהומולוגית היא כן מקובלת. הרבה בריאות אפי

02/05/2008 | 12:11 | מאת: רינה

תודה רבה דר' אפרים על תשובתך 1)איני מבינה למה אתם ממליצים תכשיר מקומי לעף (בקטרובן)לMRSA שהיא לא רק בעף אלא גם בגרון וטראכיה? האם התקשיר הזה יגיע לטראכיה דרך העף? בתודה רבה מראש

מנהל פורום מחלות זיהומיות