CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/04/2008 | 09:38 | מאת: דבי

אנו עובדות באחד המרכזים הפרטיים להתפתחות הילד - "שלוה" בירושלים. במרכז עובדים צוות פרא רפואי נרחב הנותן מענה לילדים בגילאי לידה- עד שלוש. לאחרונה פנתה אלינו אם לתינוק בן חודשיים עם CMV מולד, עד עכשיו קיבל את האנטיביוטיקה במשך שישה שבועות. לפני החג השתחרר מבית החולים ומעוניינים להתחיל בטיפולים אצלינו. אנו מעוניינים לדעת כיצד עלי לנהוג , הן כלפי צוות שיעבוד עימו (חלקו צעיר ובהריון), והן כלפי הורים ותינוקות אחרים המשתתפים בתכנית באותו היום.

שלום דבי, 1. כדי לדעת האם התינוק הוא עדיין מדבק, ניתן לבצע אצלו בדיקת שתן ל- CMV (בטכניקה של PCR או תרבית). אם הבדיקה תהיה שלילית פעמיים ברציפות, אזי הסיכוי שהוא עדיין מדבק הוא נמוך. 2. בלי קשר לתוצאה של הסדיקות האלו, מומלץ שאנשי המרכז יקפידו על הגיינה אישית- כגון רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל החלפת חיתולים ו/או נגיעה בצעצועים או בכלי האוכל שבהם הם משתמשים, ולפני כל טיפול באוכל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות