בהלת חצבת - האם יכול לעבור דרך צד ג'?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/04/2008 | 20:54 | מאת: הופ

בת אחת שלי (מחוסנת נגד חצבת) היתה היום בגן משחקים בו היו ילדים רבים מאחד מהאזורים שלמיטב ידיעתי היו בהם חצבת בירושלים (הר נוף או בית וגן בירושלים). היו שם משהו כמו 10 ילדים. היא שיחקה שם במגלשות 10 דק'. לאחר מכן נכנסה לאוטו שם היתה אחותה התינוקת איתי. היא לא נגעה בקטנה וניקיתי לה ידיים במגבון. מאז הגענו הביתה והקטנה נרדמה ונכנסה מיד למיטה מבלי להיות במגע עם הגדולה. את הגדולה הכנסנו מיד לאמבטיה. המגע היחיד ביניהן היה שהגדולה הכניסה יד לקחת עגיה משקית ולאחר מכן הוצאתי מאותה השקית עוגיה לקטנה. האם יש סיכוי שאם היה נגיף חצבת אצל אחד הילדים הוא יכול היה לעבור לקטנה דרך הגדולה? האם לקחת את הקטנה מיד לחיסון (היא כבר כמעט בגיל שצריך אבל בגלל שהיא אחרי דלקת גרון ממושכת אני מחכה עוד איזה שבוע שבועיים). הרופא בחופש ואני לא יודעת מה לעשות. תודה

שלום הופ, הדבקה של התינוקת שלך בחצבת במהלך האירוע שאותו תארת איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות